Palvelemme normaalisti korona-epidemiasta huolimatta.

Rakennuslupakuvat

Rakennuslupakuvat

Rakennusluvan hakeminen tapahtuu useimmiten sähköisesti kuntien ohjeistuksen mukaan. Osalla kunnista ja kaupungeista on käytössä lupapiste -palvelu ja osa käyttää ePermit -palvelua. Tarkista oman rakentamispaikkakuntasi rakennusvalvonnasta kuinka lupa haetaan.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että rakennuspiirustuksien säilyttäminen itsellä niin tiedostoina kuin paperillakin on erittäin järkevää. Yleensä saat kuvat joko talotehtaalta tai suunnittelijalta jos käytät heidän palveluitaan. Tiedostot ovat yleensä pdf-muodossa, jolloin niitä on helppo tarkastella omalla koneella tai puhelimella. Rakennuspiirustukset ovat yleensä viivapiirustuksia ja pdf-tiedostot ovat pieniä kooltaan joten niiden arkistoiminen ei vie paljonkaan tilaa.

Rakennuslupakuvien säilytys

Rakennuslupakuvat kannattaa säilyttää kaiken varalta myös paperisena. Toki voit tilata ne tarvittaessa rakennusvalvonnastakin, mutta usein se on maksullinen lisäpalvelu. Lupakuvien ja muiden rakennusprojektiin liittyvien kuvien säilyttäminen kotona mapissa kannattaa. Hankkeen valmistuttua voi tuntua siltä, ettei rakennusaikaisia kuvia enää mihinkään tarvitse. Tulevaisuudessa remontit, korjaukset ja laajennukset ovat tilanteita, jolloin paperiset kuvat on hyvä kaivaa esille. Uusien kopioioiden tilaaminen itse säilytetyistä pdf-tiedostoista on helppoa, nopeaa ja edullista.

Rakennuspiirustusten tilaaminen

Rakennuspiirustukset on kätevä tilata joko paikalliselta kopioliikkeeltä tai vaikkapa verkkokaupasta kuten raksakuvat.fi palvelustamme. Meiltä tilaaminen on helppoa, nopeaa ja edullista. Saat kuvat parhaimmillaan jopa seuraavana päivänä, mutta aina kannattaa varata toimitukseen muutamia päiviä. Jos oman kuntasi rakennusvalvonta ei käytä sähköisiä tilausjärjestelmiä tai tarvitset paperisetkuvat nopeasti esimerkiksi ELY-keskuksen käsiteltäväksi, voit tilata kuvien toimituksen suoraan käsittelijälle.

Rakennuslupakuvien tulostaminen itse

Rakennuspiirustusten tulostaminen omalla tulostimella on hieman haastavaa. Rakennuskuvat ovat harvoin A4 tai A3 koossa, joten ne täytyy kotitulostimella tulostaessa sovittaa arkille. Tekstit tulostuvat tällöin liian pieninä eikä niistä välttämättä saa selvää ollenkaan. Yksi mahdollisuus kotitulostukseen on tulostaa kuvat Acrobatista juliste/poster toiminnolla, jolloin ohjelma jakaa ison kuvan useille arkeille. Arkit voi sitten teipata yhteen, mutta kovin siistiä lopputulosta näin ei saa.

Kuka, mitä, häh?

Kopio-Raksa Oy

Kopioliike ja tulostuspalvelu verkossa

Olemme toimineet 40 vuoden ajan Iisalmessa. Verkkokaupassa olemme myyneet kopioita ja tulosteita vuodesta 2017 lähtien.

Raksakuvat.fi

Raksakuvat verkkokaupasta voit tilata niin paperiset kuin säänkestävät rakennuspiirustukset.

Luotettava ja nopea

Kuvat lähtevät kuljetukseen yleensä saman päivän aikana.